veilingen marktplaatsen internetveiling

antiek en kunst audio tv foto auto's banen boeken caravans kamperen cds dvds computers software diensten dieren toebehoren doe-het-zelf fietsen brommers hobby vrije tijd huis inrichting kinderen baby's kleding dames heren motoren muziek instrumenten postzegels munten sieraden tassen spelcomputers games sport fitness telecommunicatie tickets kaartjes tuin terras vakantie verzamelen watersport boten witgoed apparatuur woningen huur koop zakelijke goederen diverseStartprijs - Minimum verkoopprijs - Nu kopen prijs

Kopen op een internetveiling

Startprijs
top
De startprijs is de laagste prijs die je kan bieden, dit is niet noodzakelijk de laagste prijs waarvoor je het aangeboden item kan kopen.
 
Minimum verkoopprijs
top
De minimum verkoopprijs is de laagste prijs waarvoor je het aangeboden item kan kopen.
De minimumprijs kan gelijk aan of groter zijn dan de startprijs, indien gelijk dan wordt de minimumprijs meestal niet vermeld, als je dus een bod plaatst lager dan de minimumprijs dan heb je de veiling niet gewonnen, ook al ben je de hoogste bieder!

(Advertentie)

Nu kopen prijs
top
De nu kopen prijs is de prijs waarvoor je het item dadelijk kan kopen, zelfs voor de veiling beëindigd is.
De nu kopen prijs kan gelijk aan of groter zijn dan de startprijs, het is dus de eerste bieder die deze prijs biedt die de veiling wint.
Op sommige sites kan deze optie verdwijnen op het moment dat er iemand een bod plaatst gelijk aan of groter dan de startprijs maar lager dan de nu kopen prijs, het verdere verloop van de biedingen is dan net hetzelfde als veilingen zonder de nu kopen optie.
 
De nu kopen prijs is dus eigenlijk een optie die het veilen (= verkopen per opbod) een beetje geweld aandoet; indien er volgens deze optie geboden wordt dan wordt de aanbieding gedegradeerd tot een advertentie/koopje, en daar zijn andere sites voor!
Zoals dit bij advertenties/koopjes meestal gebeurd is het de snelste bieder die het item kan kopen.
Verkopers kunnen om bepaalde redenen deze optie gebruiken in sommige aanbiedingen.

Lees verder >>>>>>>>>>     

(Advertentie)

   

Veilingsplaats

gericht adverteren
Adverteer bij ons!!