veilingen marktplaatsen internetveiling

antiek en kunst audio tv foto auto's banen boeken caravans kamperen cds dvds computers software diensten dieren toebehoren doe-het-zelf fietsen brommers hobby vrije tijd huis inrichting kinderen baby's kleding dames heren motoren muziek instrumenten postzegels munten sieraden tassen spelcomputers games sport fitness telecommunicatie tickets kaartjes tuin terras vakantie verzamelen watersport boten witgoed apparatuur woningen huur koop zakelijke goederen diverse

Taboe!

Plaats nooit een bod als je niet zinnes bent om het aangeboden item effectief te kopen!
Verhoog nooit het huidige bod op een veiling alleen maar om de prijs op te drijven of om te kijken welke prijs andere bieders willen betalen indien je zelf niet zinnes bent het item te kopen!
 Dergelijk misbruik kan resulteren in een tijdelijke of definitieve blokkering van je account!

(Advertentie)

top
Je kan natuurlijk nooit bieden op je eigen aanbiedingen, maak nooit een tweede account aan om alsnog op je eigen veilingen te bieden met de bedoeling de prijs op te drijven of maak hierover ook nooit afspraken met derden, dit wordt door de meer ervaren veilinggebruikers vlug opgemerkt en deze zullen dit dan ook melden aan de klantendienst/webmaster van de site én dit kan resulteren in het tijdelijk of definitief blokkeren van je account!
Dergelijke praktijken worden gezien als fraude en dat kan wel heel onprettige gevolgen hebben!
 
Iets wat de veilingsites niet kunnen verbieden maar wat zij, net als de verkopers, ook niet graag zien is het bieden in de laatste seconden van de looptijd van een veiling!
Door een bod te plaatsen in de laatste seconden vervals je de veiling aangezien de andere bieder(s) hier niet meer de kans hebben om op jouw bod te reageren; voor een verkoper kan dit zelfs verlies betekenen aangezien er mogelijk een lagere prijs betaald wordt dan diegene die andere bieders bereid waren te betalen!
Het getuigt niet van goede smaak, instelling en karakter, en respect voor de andere gebruikers als je op deze manier een bod plaatst, velen vinden dit ècht wansmakelijk!
Gebruik hier zeker nooit speciale software voor of de diensten van sommige malafide websites!
 
Op de meeste sites kunnen verkopers die op deze manier verlies lijden jou ook blokkeren als bieder op hun veilingen, als meerdere verkopers dit doen dan kan je uiteindelijk nog nauwelijks iets kopen!
Bieders die op deze manier gedupeerd worden kunnen jou op hun zwarte lijst plaatsen en zullen waarschijnlijk nooit een bod uitbrengen op één van jouw aanbiedingen!
 
De enige manier om dit als koper tegen te gaan is het gebruik van de auto-bieder, als je maximumbod dan alsnog overtroffen wordt dan was die andere bieder simpelweg bereid om meer te bieden dan jij en hier zal ook de verkoper geen verlies lijden!
Stel daarom in de auto-bieder steeds de allerhoogste prijs in die je wenst te betalen, zoniet zal je geregeld toch nog overboden worden met een prijs die je zelf ook bereid was te betalen!
 
Sommige veilingsites proberen dergelijke praktijken tegen te gaan door wat extra looptijd te geven na het laatste bod, ook al is de normale looptijd van de veiling afgelopen, maar ook dit is niet perfect aangezien dit zou kunnen escaleren in een veel langere looptijd dan voorzien en indien dit té lang aanhoud dan zouden verscheidene bieders wel eens kunnen afhaken!

Lees verder >>>>>>>>>>

(Advertentie)

   

Veilingsplaats

gericht adverteren
Adverteer bij ons!!