veilingen marktplaatsen internetveiling

antiek en kunst audio tv foto auto's banen boeken caravans kamperen cds dvds computers software diensten dieren toebehoren doe-het-zelf fietsen brommers hobby vrije tijd huis inrichting kinderen baby's kleding dames heren motoren muziek instrumenten postzegels munten sieraden tassen spelcomputers games sport fitness telecommunicatie tickets kaartjes tuin terras vakantie verzamelen watersport boten witgoed apparatuur woningen huur koop zakelijke goederen diverseGewonnen veiling

Gewonnen veiling

Als je het winnende bod hebt op een veiling dan krijg je van de veilingsite een e-mail met de contactgegevens van de verkoper, wat hierin vermeld staat verschilt van site tot site.
Je zal normaal binnen de drie dagen gecontacteerd worden door de verkoper via e-mail waarin deze de totaalkost zal vermelden en de manier waarop je kan betalen, krijg je geen bericht van de verkoper, probeer dan zelf contact op te nemen via e-mail of desnoods telefonisch.
 
Bedenk wel dat indien je niet dadelijk iets hoort van de verkoper dat dit verscheidene redenen kan hebben, de verkoper kan misschien door overmacht geen contact met jou opnemen!
Ziekte, ongeval, computercrash, internetproblemen, e-mail problemen, wel verstuurde maar niet ontvangen e-mails e.d. zijn zulke gevallen van overmacht.
Dit kan uiteraard ook gelden voor de koper, maar zowel koper als verkoper zouden wel enkele voorzorgen kunnen nemen om dit zoveel mogelijk te vermijden; zo is het o.a. wel handig als je bij ontvangst van de mail van de veilingsite de contactgegevens noteert op papier, dan zijn deze niet verloren bij een computercrash.
 
Indien je van de veilingsite alleen het e-mail adres van je veilingpartner krijgt dan kan je de andere contactgegevens toch nog opvragen op de site; merk wel op dat de veilingsite je deze gegevens alleen zal geven indien het om een veilingpartner gaat, van andere gebruikers krijg je deze gegevens niet!
 
Zowel voor kopers als verkopers geldt dat het nodige geduld een goede deugd is, een beetje geduld èn veelvuldig mailen kan veel mogelijke problemen en misverstanden vermijden!
 
Houd het ook niet met één mailtje voor bekeken; e-mails hebben nu eenmaal de slechte eigenschap dat ze al wel eens durven "verdwijnen" op het internet, iemand die een mail niet ontvangen heeft kan er dus ook niet op reageren, stuur eens een kopie van je originele mail en desnoods nog eens een herinnering.
Wees nooit te snel met het geven van een negatieve feedback aan een vermeende malafide verkoper!
Geduld is inderdaad een goede deugd, maar tè veel geduld is ook niet goed, indien er toch iets mis blijkt te zijn met de betrouwbaarheid van de verkoper, maak dan gebruik van de eventueel aanwezige mogelijkheden van de veilingsite.

(Advertentie)

top
Meestal loopt er bij internationale verzending weinig fout, maar houd er wel rekening mee dat dit soms weken en zelfs maanden kan duren, dit zou uiteraard niet mogen, maar zeg dit maar eens tegen de postdiensten. Indien je zending van buiten de EU komt zou het ook bij de douane kunnen liggen, wat ook weer voor vertraging kan zorgen, maar heb je een goed e-mailcontact met de verkoper dan kom je er meestal wel uit, vooral als de verkoper je een kopie van zijn bewijs van verzending kan voorleggen.
Afhankelijk van de verzendingsdienst en de manier van verzending kan een zending al dan niet getraceerd worden. Zo weet je exact waar het pak zich bevindt.
Bedenk ook dat je op sommige zendingen van buiten de EU nog douanerechten moet betalen.
 
Je kan beter te veel dan te weinig mailen. Zend de verkoper een mailtje wanneer je de betaling hebt uitgevoerd alsook wanneer je het aangekochte item ontvangen hebt.
Geef na afloop van de transactie ook feedback op de verkoper.

Lees verder >>>>>>>>>>

(Advertentie)

   

Veilingsplaats

gericht adverteren
Adverteer bij ons!!