veilingen marktplaatsen internetveilingen

antiek en kunst audio tv foto auto's banen boeken caravans kamperen cds dvds computers software diensten dieren toebehoren doe-het-zelf fietsen brommers hobby vrije tijd huis inrichting kinderen baby's kleding dames heren motoren muziek instrumenten postzegels munten sieraden tassen spelcomputers games sport fitness telecommunicatie tickets kaartjes tuin terras vakantie verzamelen watersport boten witgoed apparatuur woningen huur koop zakelijke goederen diverse
Internetveilingen, hoe werkt dat?

Keuze van veilingsite - Bladeren in de lijsten

Keuze van veilingsite
top
Daar het bieden en kopen, op de prijs van het object en de verzending na, op veilingsites gratis is zal je keuze van veilingsites bepaald worden door het aanbod, de prijzen en de functies op een veilingsite èn eventueel de verkoper en het land vanwaar het object verzonden wordt.
 
Wil je i.v.m. de verzendingskosten alleen nationaal kopen dan zou je voor een nationale site kunnen kiezen. Zijn de verzendingskosten door b.v. de beperkte grootte en gewicht van de items minder belangrijk of zoek je, b.v. als verzamelaar, landgebonden aanbiedingen, dan zou je voor een buitenlandse site of een internationaal opererende site kunnen kiezen.
Als je verzamelaar bent, dan zou je voor een site kunnen kiezen die (o.a.) specifiek voor dit doel bestemd is of voor een site waar je een groot aanbod aan items vindt gerelateerd aan je verzameling.
Wil je van een bepaalde verkoper iets kopen dan zal je uiteraard kiezen voor de site waar deze verkoper zijn aanbiedingen plaatst.

(Advertentie)

Natuurlijk kun je als koper op meerdere veilingsites naar interessante aanbiedingen gaan zoeken!
Als koper kan het ook interessant zijn om ook eens op de kleinere sites te kijken, het zijn tenslotte de aanbiedingen en de prijs hiervan en niet de grootte van de veilingsite die bepalen of een aanbieding voor jou interessant is en of je een bod wil uitbrengen; op kleinere sites zou je zelfs enigszins het voordeel van de beperkte concurrentie als koper kunnen hebben!
Ben je echter op zoek naar interessante aanbiedingen in de algemene zin, zijn de grote sites met hun groter aanbod dan weer een goede keuze, maar door het groter aantal gebruikers is ook de concurrentie groter; je kan makkelijker overboden worden.
Hoe-dan-ook is het voor een koper altijd interessant om, al dan niet geregeld, op meerdere site's te gaan kijken; het uiteindelijke totaalaanbod kan er voor jou alleen maar groter door worden!
 
Bladeren in de lijsten
top
Om de veilinglijsten te bekijken kan je op de homepage van de site een categorie aanklikken waarin items worden aangeboden die je kunnen interesseren.
Meestal zal je dan een pagina met sub-categorieën krijgen waar je verder kan selecteren.
Op veel sites heb je de mogelijkheid om de lijst aangeboden items te sorteren op b.v. prijs of einddatum.
De manier waarop je subrubrieken kan selecteren en lijsten kan sorteren verschilt van site tot site.
 
Heb je in de lijst een item gevonden dat je interesseert dan kan je hier op klikken om dit uitgebreider te bekijken, je krijgt dan een pagina met gegevens van de verkoper, de startprijs, de huidige prijs, de looptijd van de veiling, betalingsmogelijkheden, verzendingsvoorwaarden, een beschrijving van het item en één of meerdere afbeeldingen van het item die je al dan niet kan uitvergroten door erop te klikken.
Ook het aantal afbeeldingen en de mogelijkheid om deze te vergroten verschilt van site tot site.

Lees verder >>>>>>>>>>  

(Advertentie)

   

Veilingsplaats

gericht adverteren
Adverteer bij ons!!